Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Online
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Szétszalad az SZDSZ
  2009-11-13 21:14:27, péntek
 
  Szétszalad az SZDSZ
2009. november 13. 10:11 FigyelőNet

Megjósolhatatlan, hogy mi lesz az ezerfelé szakadt, és lényegében megszűnt SZDSZ "utódpártjainak" sorsa, ahogy azt sem tudni, ki fogja képviselni a liberális szavazókat. Kuncze Gáborék új pártot alapítanak, Kóka János pedig jobboldali liberális pártban gondolkozik, és az együttműködés sem kizárt az MDF-fel. Közben a jelenlegi pártelnök Retkes Attila is támogatná Bokros Lajost.

Ezerfelé szakadhat a tavaly tavaszig kormányzópárt SZDSZ. A prominens tagok az elmúlt egy évben folyamatosan léptek ki a pártból, Retkes Attila júliusi elnökké választása pedig csak gyorsította ezt a folyamatot. Az FN.hu több oldalról megerősített információi szerint az SZDSZ megszűnését lényegében a most még a frakcióban ülők is tényként kezelik.

Lapinformációk szerint Kuncze Gábor és csoportja, a Szabadelvű Polgári Egyesület (SZPE) hamarosan párttá alakul, ezzel egy időben pedig az érintett, most még szabad demokrata képviselők elhagyják a pártot.

Lapunk úgy tudja, hogy a Kóka János-féle ág ezzel szemben az MDF-hez közeledne. (Furcsa egybeesés, hogy Kóka riválisa, Retkes Attila elnök is kijelentette a napokban: szívesen támogatná Bokros Lajos miniszterelnökségét). A volt pártelnök mindenesetre információink szerint egy jobboldali liberális pártban szeretne politizálni, ám nem valószínű, hogy annak vezetőjeként, inkább a háttérből irányítana. Ez a formáció az üzletembereket képviselné. Név nélküli forrásaink szerint Tölgyessy Péter, illetve Bajnai Gordon neve is felmerülhet az esetleges támogatók között.

Úgy tudjuk viszont, hogy Demszky Gábor főpolgármester egyre kevésbé támogatja Retkes Attilát és újraindulását Budapest vezetéséért sem ambicionálja. Forrásunk jellemzőnek tartotta, hogy az SZDSZ összes komolyan vehető terve csak erre a ciklusra szól.

Az SZDSZ megszűnt létezni

Egyértelmű, hogy már nem beszélhetünk SZDSZ-ről úgy, mint egységes, világos politikai irányvonalat követő, következetes döntéseket képviselő és következetes kommunikációt folytató pártról - véli Gyulai Attila. A Political Capital Institute elemzője szerint, ha az SZDSZ nem is, pártszerűsége mindenképpen megszűntnek tekinthető, önálló választási sikere több mint kétséges.

Ebből következik, hogy az SZDSZ egyes politikusai, csoportjai több lehetséges utat követnek a politikai túlélés érdekében. "Az MSZP és az SZDSZ közötti kapcsolatot két tényező határozza meg: az Országgyűlésben a párttól elszakadt SZDSZ-frakció együttműködik a kormánnyal, ugyanakkor az MSZP-nek nyilvánvalóan célja, hogy minél több egykori SZDSZ-szavazót megszerezzen a következő fél évben - különösen Budapesten" - hangsúlyozta a politológus az FN.hu-nak.

Hasonlóan vélekedik a Nézőpont Intézet elemzője is. "Az új formációk sikerének komoly intézményes korlátai vannak, így a magas belépési küszöb. Az induláshoz és az eredményes szerepléshez jelentős anyagi és egyéb erőforrásra lenne szükségük, továbbá hiteles vezetőre, mondanivalóra. Ezek a szervezetek egyelőre láthatatlanok, fő ismertetőjegyük, hogy az SZDSZ-ből váltak ki, jelenleg maximum csak egy nagyon szűk körhöz tudnak eljutni" - fogalmazott Szomszéd Orsolya lapunknak.

Az MDF-hez vezet az út?

Mint Gyulai Attila kifejtette, egyes politikusok, helyi szervezetek számára lehetséges irányt jelent az MDF-fel való együttműködés, amelynek közös pontja természetesen Bokros Lajos lehet, hiszen az ő szerepe nyilvánvalóan szól a liberális szavazók megszólításáról is. "Retkes Attila felvetése Bokros miniszterelnök-jelöltségéről ugyanakkor nem nevezhető túlzottan taktikusnak. Mint pártelnök, egy másik párt lehetséges listavezetőjét emelte ki, mint Orbán Viktor ellenfelét, miközben saját pártjáról nem mondott semmit, és nem számolt azzal sem, hogy sem az MSZP-nek, sem az MDF-nek nem érdeke, hogy közös jelölt mögé álljanak be a választás előtt" - tette hozzá a szakértő.

Szomszéd Orsolya emlékeztetett: Gyurcsány Ferenc távozásakor, a kínos miniszterelnök-keresés idején egyszer már javasolta Bokros Lajost az SZDSZ kormányfőnek, akkor Bokros nem vállalta a felkérést, sőt még a feltételezést is sértőnek tartotta, hogy a nevét adja az MSZP programjához. "Retkes lépése mintha nem venné figyelembe a politikai realitást, főleg, hogy az MDF sem támogatná az ötletet, az MSZP-ben pedig komoly ellenérzések vannak Bokrossal szemben" - véli az elemző. Hozzátette: a javaslat így elsősorban arra irányult, hogy a Fidesz kétharmados győzelmének veszélyére figyelmeztessen és az összefogást szorgalmazza, amelyben az SZDSZ is politikai tényezőként jelenhetne meg. Ám annak nincs túl jó üzenete, hogy az SZDSZ más jelölttel nem tud előállni, így az MDF EP-képviselője mögé sorakozik fel.

Szomszéd Orsolya ezzel kapcsolatban ugyanakkor azt is kiemelte, hogy attól, hogy két bejutásért küzdő párt összefog, még nem adódnak össze automatikusan a rájuk adott szavazatok: ha külön-külön 1-2 százalékon állnak, abból nem lesz egyből 5 százalék. "Az együttműködéssel valamilyen innovációt is fel kell tudni mutatni, hogy meggyőzzék a választókat, miért érdemes egy ilyen koalícióra szavazni. Emellett a programok, elképzelések összehangolása is nehézséget okozhat, és nem mindegy, milyen választói csoportot céloznak meg. Továbbá, ha az MDF EP-eredményét nézve egyedül sikeresebb, kérdés, miért érné meg számára társulni az SZDSZ-szel" - veti fel a kérdéseket a Nézőpont Intézet elemzője.

Rástartolnak a liberális szavazókra

Az SZDSZ-maradványok mellett az LMP és az MDF is pályázik a liberális szavazókra, ám más-más módon kínálhatnak számukra választható alternatívát - véli a Nézőpont Intézet szakértője. "Az LMP vonzereje abban van, hogy többiekhez képest teljesen új, ez szimpatikus lehet a kiábrándul liberálisoknak is, míg az MDF Bokros Lajossal és gazdaságpolitikájával csábíthatja magához az ex-szabaddemokrata szavazókat" - mondta Szomszéd Orsolya.

*** www.nemzetihirhalo.hu *************

A németeknél és a franciáknál már véget ért a recesszió
2009. november 13., péntek 9:54 InfoRádió / Portfolio.hu

Most már biztos, hogy a recesszió Németországban és Franciaországban is véget ért. A ma reggel napvilágot látott adatok szerint 2009 harmadik negyedévében a francia és a német gazdaság egyaránt növekedni tudott, a német 0,7, a francia pedig 0,3 százalékkal.

Bár ezek az értékek alul múlják az elemzői várakozásokat (a prognózisokban 0,8, illetve 0,7 százalék körüli értékek szerepeltek), szomorkodásra nincsen ok, hiszen ebben az évben már a második olyan negyedévet tudhatják maguk mögött a németek és a franciák, amikor negyedéves alapon pozitív növekedési dinamikáról számolhattak be a statisztikai hivatalok.

A német és a francia gazdaság a legjobban teljesítők közé tartozik az eurozónában. Míg a két ország statisztikai hivatalának adatai szerint a növekedés dinamikája a második negyedévhez hasonlóan a harmadikban is pozitív volt, a spanyolok és az olaszok - csak, hogy a nagyok közül említsünk másik kettőt - igen súlyos problémákkal küzdenek.

A jó teljesítmény egyértelműen a külső kereslet erősödésének köszönhető, ami nem meglepő tekintettel arra, hogy a munkaerő-piaci problémák és a kilátásokat övező nagyfokú bizonytalanság miatt a háztartások fogyasztási hajlandósága alacsony.

Felgyorsult a gazdasági növekedés üteme Csehországban a harmadik negyedévben a másodikhoz képest, bár a bővülés kisebb volt a vártnál.

A statisztikai hivatal pénteken közzétett adatai szerint a GDP 0,8 százalékkal nőtt a harmadik negyedévben - elemzők 1,0 százalékot vártak -, míg a másodikban még csak 0,3 százalékkal.

Éves szinten 4,1 százalék volt a csökkenés július-szeptember között, az előző negyedévben 4,7 százalék.

Szlovákiában a harmadik negyedévben 1,6 százalékkal nőtt a GDP az előző negyedévhez képest a második negyedévi 2,2 százalékos emelkedés után.

Az éves szintű harmadik negyedévi GDP-csökkenés 4,9 százalékra mérséklődött a második negyedévi 5,3 százalék után.

Romániában lassult a GDP csökkenése a harmadik negyedévben: 7,1 százalékkal csökkent az egy évvel korábbihoz, és 0,7 százalékkal az előző negyedévhez képest. Elemzők 9 százalékos éves, és 0,5 százalékos negyedéves csökkenést vártak.

Április-június között 8,7 százalékkal zsugorodott a GDP az egy évvel korábbihoz viszonyítva, a negyedévre vetített visszaesés 1,1 százalék volt.

*** www.nemzetihirhalo.hu *************
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: franciaországban, együttműködéssel, megjósolhatatlan, figyelmeztessen, szabaddemokrata, ismertetőjegyük, megszólításáról, országgyűlésben, főpolgármester, miniszterelnök, összehangolása, utódpártjainak, nemzetihirhalo, prognózisokban, bizonytalanság, liberálisoknak, lapinformációk, németországban, listavezetőjét, üzletembereket, információink, kommunikációt, együttműködés, újraindulását, kormányzópárt, emlékeztetett, várakozásokat, együttműködik, szomorkodásra, nyilvánvalóan, automatikusan, láthatatlanok, mondanivalóra, természetesen, feltételezést, jelöltségéről, ezerfelé szakadt, liberális szavazókat, jelenlegi pártelnök, tavaly tavaszig, prominens tagok, évben folyamatosan, frakcióban ülők, időben pedig, volt pártelnök, jobboldali liberális, háttérből irányítana, üzletembereket képviselné, esetleges támogatók, ciklusra szól, politikai túlélés, párttól elszakadt, Kuncze Gáborék, Kóka János, Retkes Attila, Bokros Lajost, Kuncze Gábor, Szabadelvű Polgári Egyesület, Kóka János-féle, Bokros Lajos, Tölgyessy Péter, Bajnai Gordon, Demszky Gábor, Retkes Attilát, Gyulai Attila, Political Capital Institute, Nézőpont Intézet, Szomszéd Orsolya, Mint Gyulai Attila, Orbán Viktor, Gyurcsány Ferenc, Bokros Lajossal,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Png férfi  Facebookon kaptam  Png fotel  Png virág  Bertolt Brecht -től idézet  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Idő  Png telefon  Éretlen vers  Facebookon kaptam  69 éve hunyt el Albert Einstei...  Png ház  Szép estét kedves látogatóimna...  Szép estét kedves látogatóimna...  Nagyon különös  Tavaszi kép  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Aki nem dolgozik, ne is egyék  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Facebookon kaptam  Gyökössy Endre - Virágok virág...  Radikális szeretet  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  Png rózsa csokor  képre írva  képre írva  Kerüld el az evangélium örömén...  Szép estét kedves látogatóimna...  Leonardo da Vinci gondolata  Alázat  Elköszönt  A Megváltó szolgálatában  Nem tudhatod  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Ami embereknek lehetetlen, az...  Png férfi  Kellemes délutánt kívánok  Facebookon kaptam  Png virág  Neked tudnod kell  Hiányzik  Aki nem dolgozik, ne is egyék  Facebookon kaptam  Alázat  Neked tudnod kell  A boldog családok mind hasonló...  Kaffka_Margit  Png rózsa csokor  Paul David Tripp Április 21  Nagyon különös  Jó éjszakát  Sokan azt tartják  képre írva  Próbálj meg ...  Próbálj meg ...  Hogy lehet megtartani  Hogy lehet megtartani  Hazára minden embernek szükség...  Alvó cicák  Adakozás  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Facebookon kaptam  210 éve született a SZÓZAT meg...  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Png kutya  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Png csokor  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  Julian Brass gondolata  Szép estét kedves látogatóimna...  s immár én is felragyogva, ért...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Ne kapaszkodj magasabbra,  Julian Brass gondolata  Png kislány  Mi lenne ha  Idő  Facebookon kaptam Krisztinától  Idő  Garai Gábor - Takarítás  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam Annuska bar...  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  Paul David Tripp Április 19  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Kellemes délutánt kívánok  Aki nem dolgozik, ne is egyék  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Tavaszi kép  Lóhere 
Bejegyzés Címkék
ezerfelé szakadt, liberális szavazókat, jelenlegi pártelnök, tavaly tavaszig, prominens tagok, évben folyamatosan, frakcióban ülők, időben pedig, volt pártelnök, jobboldali liberális, háttérből irányítana, üzletembereket képviselné, esetleges támogatók, ciklusra szól, politikai túlélés, párttól elszakadt, magas belépési, eredményes szerepléshez, szervezetek egyelőre, nagyon szűk, liberális szavazók, másik párt, választás előtt, nevét adja, politikai realitást, összefogást szorgalmazza, rájuk adott, együttműködéssel valamilyen, ilyen koalícióra, liberális szavazókra, kiábrándul liberálisoknak, recesszió Németországban, német gazdaság, francia pedig, értékek alul, elemzői várakozásokat, második olyan, statisztikai hivatalok, francia gazdaság, legjobban teljesítők, növekedés dinamikája, második negyedévhez, nagyok közül, külső kereslet, munkaerő-piaci problémák, kilátásokat övező, háztartások fogyasztási, gazdasági növekedés, harmadik negyedévben, másodikhoz képest, bővülés kisebb, statisztikai hivatal, csökkenés július-szeptember, előző negyedévben, előző negyedévhez, második negyedévi, éves szintű, negyedévre vetített, franciaországban, együttműködéssel, megjósolhatatlan, figyelmeztessen, szabaddemokrata, ismertetőjegyük, megszólításáról, országgyűlésben, főpolgármester, miniszterelnök, összehangolása, utódpártjainak, nemzetihirhalo, prognózisokban, bizonytalanság, liberálisoknak, lapinformációk, németországban, listavezetőjét, üzletembereket, információink, kommunikációt, együttműködés, újraindulását, kormányzópárt, emlékeztetett, várakozásokat, együttműködik, szomorkodásra, nyilvánvalóan, automatikusan, láthatatlanok, mondanivalóra, természetesen, feltételezést, jelöltségéről, pártszerűsége, csehországban, hangsúlyozta, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1821
  • e Hét: 16051
  • e Hónap: 27162
  • e Év: 180658
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.